Τρίτη 24 Οκτωβρίου 2017

ΣΙΜΙΓΔΑΛΕΝΙΟΣ ΧΑΛΒΑΣ ΜΕ ΧΥΜΟ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ ΑΛΑΔΩΤΟΣ

















ΣΙΜΙΓΔΑΛΕΝΙΟΣ  ΧΑΛΒΑΣ  ΜΕ  ΧΥΜΟ  ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ
                           ΑΛΑΔΩΤΟΣ
ΥΛΙΚΑ
400 γρ. ζάχαρη
250 γρ. σιμιγδάλι
6  ποτήρια χυμό πορτοκαλιού
Ξύσμα από δύο πορτοκάλια
Πορτοκάλι γλυκό του κουταλιού {προαιρετικά}
Κουβερτούρα για γαρνίρισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε όλα τα υλικά μαζί στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε το μίγμα μέχρι να πήξει. Σε μία μακρόστενη φόρμα βάζουμε λαδόκολλα,
και ρίχνουμε το υλικό μας μέσα σε αυτή. Αφήνουμε το χαλβά να πήξη καλά {περίπου τρείς ώρες} και τον αναποδογυρίζουμε σε πιατέλα.
Καλά είναι να τον κάνουμε από το βράδυ ώστε να σφίξει  την άλλη μέρα και να κόβεται ωραία. Γαρνίρουμε με λιωμένη κουβερτούρα.
Ένα πολύ εύκολο γλυκό και πολύ γευστικό χωρίς λάδι και βούτυρο.
Πραγματικά πορτοκαλένιο!!!!!!  
Καλή επιτυχία!!!!!!



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου